Hypotheek afsluiten via Knab

Stap voor stap je hypotheek regelen met deskundige adviseurs

Online documenten aanleveren, dus geen gesleep met je papierwinkel We zijn direct bereikbaar tussen 08:00 en 20:00 Wij vergelijken 30 geldverstrekkers en adviseren zo over de beste hypotheek voor jou

1. Berekenen & vergelijken
 

2. Wensen & situatie bespreken

3. Snel je hypotheek geregeld
 

1. Berekenen & vergelijken

Doe de Hypotheek Checker in jouw beveiligde online omgeving op onze website en weet binnen 10 minuten:

  • welke van de 30 hypotheekaanbieders voor jou de beste voorwaarden en laagste rente heeft
  • wat je precies kunt lenen
  • wat je maandlasten worden of hoeveel je bespaart met oversluiten

Start Hypotheek Checker

2. Wensen & situatie bespreken

Heb je al je gegevens en wensen ingevuld in jouw persoonlijke online omgeving? Dan nemen we die wensen graag nog even telefonisch met je door, zodat je hypotheek zeker weten in jouw voordeel wordt geregeld.

Met advies

Samen met je hypotheekadviseur bespreek je jouw financiële situatie, wensen en eventuele risico's die je loopt, nu of in de toekomst. Daarom is het belangrijk dat je voor het telefonisch adviesgesprek al een aantal documenten aanlevert. Dit doe je eenvoudig via jouw online omgeving.

Zonder advies

De keuzes die jij hebt gemaakt, bespreken we telefonisch nog even met je. Ook vertellen we je welke documenten je moet aanleveren voor de geldverstrekker. Vervolgens regelen wij de hypotheek en eventuele verzekeringen voor je.

3. Snel je hypotheek geregeld

Upload je documenten

Om je hypotheekaanvraag te kunnen beoordelen, heeft de geldverstrekker een aantal documenten van je nodig. Welke dit zijn, is afhankelijk van je situatie. Je ziet dit in je beveiligde persoonlijke omgeving op onze website, waar je ze ook eenvoudig kunt uploaden. Wij checken de documenten en sturen ze door naar de geldverstrekker.

Check de bindende offerte

Als alle documenten kloppen en jouw hypotheekaanvraag is goedgekeurd, ontvang je de bindende offerte van de geldverstrekker. Hierin staat onder meer het rentepercentage en jouw rentevaste periode. Jij checkt alles en stuurt de offerte ondertekend terug.

Maak een afspraak bij de notaris

Nu kun je een afspraak maken bij de notaris om jouw handtekening te zetten onder de hypotheekakte. Wij sturen de rekening voor het hypotheekadvies naar de notaris, je betaalt dus pas bij de notaris.

Gefeliciteerd!

Je hypotheek is geregeld!

Alle informatie in heldere taal

Een hypotheek afsluiten is niet niks, logisch dat je je wel even in wilt lezen. In onze bibliotheek vind je artikelen, e-books en andere handige info. In duidelijke taal, zodat je weet wat je afsluit.

Veelgestelde vragen

Gemiddeld duurt het 4 tot 6 weken voordat een hypotheek rond is, maar het kan ook binnen een week geregeld zijn. Waar ligt dat aan? Nou, daar heb je zelf veel invloed op. Lever jij direct de benodigde documenten helemaal correct bij ons aan, dan kunnen wij de aanvraag meteen naar de geldverstrekker versturen. Dat bespaart tijd.

Bij Knab betaal je een scherpe prijs voor hypotheekadvies en afsluiten, inclusief eventuele verzekeringen. Hoeveel dat precies is, hangt af van jouw situatie. Je eerste hypotheek regel je voor een prijs vanaf € 1.399, je volgende hypotheek vanaf € 1.699. Als je (zelfstandig) ondernemer bent, een tweede woning koopt of zelf een huis wilt bouwen, rekenen we eenmalig € 400 extra. Koop je je eerste huis, dan kun je je hypotheek ook zonder hypotheekadvies afsluiten. Je betaalt hiervoor € 650.

In principe ben je ons advies- en afsluitkosten verschuldigd op het moment dat je ons een opdracht tot dienstverlening geeft, dat is wettelijk bepaald. Maar je betaalt pas voor het hypotheekadvies van Knab bij de notaris, als je hypotheek helemaal geregeld is. Mochten wij je hypotheek niet kunnen regelen terwijl jij als klant al je gegevens correct en in de juiste vorm hebt aangeleverd, dan beschouwen we dit als een klacht. Je hoeft ons dan niet te betalen.

Veel geldverstrekkers vereisen dat je jouw hypotheek regelt via een hypotheekadviseur, omdat ze vinden dat het een te complex product is. Maar er zijn tegenwoordig ook geldverstrekkers waar jij wel zonder hypotheekadviseur je hypotheek kunt regelen. Je kunt via ons execution only afsluiten bij 12 geldverstrekkers. Kies je toch voor hypotheekadvies? Dan heb je keuze uit 30 partijen. Dit zijn bekende banken als ING en Rabobank, maar ook jonge geldverstrekkers als bijBouwe.

Wij regelen alleen hypotheken voor je eigen huis, waar je zelf gaat wonen. Wil jij een hypotheek afsluiten voor een vakantiehuisje, dan kun je niet bij ons terecht. Ook sluiten we alleen hypotheken af voor woningen in Nederland. Wil jij een huis in het buitenland financieren, dan kunnen wij je daar niet bij helpen. Tot slot kom je niet in aanmerking voor een hypotheek als je een negatieve codering hebt bij Bureau Krediet Registratie (BKR).

Snel je hypotheek berekenen en direct geldverstrekkers vergelijken?

Doe de Hypotheek Checker

Hier betaal je niets voor