Verlaag jouw maandelijkse hypotheeklasten

Hypotheken vergelijken van 30 aanbieders

Hypotheek oversluiten? Doe de check!

Je zou wel eens flink kunnen besparen op jouw maandelijkse hypotheeklasten door je hypotheek over te sluiten. Hoeveel precies? Dat bereken je binnen 2 minuten met deze snelle bespaarcheck.

Waarom oversluiten via Knab?

  • Keuze uit 30 hypotheekaanbieders
  • Lage oversluitkosten
  • Je betaalt ons pas als de hypotheek is overgesloten

Veilig en betrouwbaar

Veelgestelde vragen

We zeggen wel dat jij geld kunt besparen door je hypotheek over te sluiten, maar wat is oversluiten nu precies? Heel simpel. Sluit jij over, dan stap je met jouw hypotheek over naar een andere hypotheekaanbieder. Veel mensen doen dit aan het einde van de rentevaste periode. Dan hoef je namelijk geen boeterente te betalen aan je huidige hypotheekaanbieder. Maar de hypotheekrente staat momenteel historisch laag. Daardoor ben jij vaak, ook als je rentevaste periode nog niet is afgelopen, een stuk goedkoper uit als jij jouw hypotheek remortgager.

Natuurlijk! Blijkt uit onze complete analyse dat jij bij een andere hypotheekaanbieder voordeliger uit bent? Dan regelen wij voor je dat jouw hypotheek hiernaar overgesloten wordt. Hierbij krijg je onafhankelijk advies van een van onze ervaren hypotheekadviseurs. Wij vragen hiervoor de scherpe all-in prijs van € 1.399. Wil jij zelf je hypotheek oversluiten, zonder hypotheekadvies? Dat kan ook. Hiervoor betaal je € 650.

In onze snelle bespaarcheck berekenen we het bedrag dat jij kan besparen op basis van de gegevens die jij invult. Maar let op, dit bedrag is een indicatie. We doen namelijk een aantal aannames zodat jij niet meteen alle gegevens over je huidige hypotheek erbij hoeft te halen. Wil jij een precieze berekening van het bedrag dat jij kunt besparen door over te sluiten? Registreer je dan gratis voor een complete analyse.

Bij Knab heb je keuze uit maar liefst 30 hypotheekaanbieders. Wil jij oversluiten naar een grootbank als ABN Amro of Rabobank? Of wil je juist naar een jonge partij als MUNT Hypotheken of bijBouwe? Wij regelen het allemaal voor je.

Hoeveel tijd het kost om jouw hypotheek over te sluiten, hangt af van verschillende factoren. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat het druk is bij de hypotheekaanbieder van jouw keuze. De wachttijd kan dan langer zijn dan normaal. Soms gaat alles juist weer veel sneller, maar gemiddeld duurt het 4 tot 6 weken voordat je een finaal akkoord krijgt op je hypotheek. Daarna kun jij naar de notaris om de hypotheekakte te ondertekenen.

Je hypotheek oversluiten kan via Knab al vanaf € 1.699. Hoeveel het precies kost, hangt af van jouw situatie. Heb je een complexe situatie, dan rekenen we € 400 extra. Dit is eenmalig, je betaalt dus nooit meer dan € 2.099.

Maar Let op: dit zijn niet de enige kosten die je maakt als jij gaat oversluiten. Je moet namelijk ook naar de notaris om een nieuwe hypotheekakte te ondertekenen en daarnaast is een nieuwe taxatie nodig. Je maakt dus kosten voor advies, de notaris en de taxatie. Tot slot betaal je boeterente aan je huidige hypotheekaanbieder, als jouw rentevaste periode nog niet is afgelopen.