Maximale hypotheek bereken

Bij Knab is je hypotheek geregeld in 3 stappen

  • Bereken en vergelijk hypotheken in jouw persoonlijke omgeving
  • Bespreek je wensen en eisen met een hypotheekadviseur
  • Upload je documenten en wij regelen volledig jouw hypotheek

Veelgestelde vragen

Dit komt door de hoogte van de hypotheekrente waarmee de maximale hypotheek wordt berekend. Hoe hoger het rentepercentage, hoe lager jouw maximale hypotheek. Wij kunnen je hypotheek bij 30 hypotheekaanbieders afsluiten, daarom rekenen we met het gemiddelde van de drie actuele laagste rentes in de markt. Wil jij zekerheid over wat je écht kunt lenen? Ga dan aan de slag met de Hypotheek Checker.

Jouw maximale hypotheek hangt niet alleen af van je inkomen, maar ook van de woning die je op het oog hebt. In 2018 mag je maximaal 100% van de woningwaarde lenen. Wil jij berekenen wat je kunt lenen voor een specifieke woning, dan kun je dit berekenen in onze Hypotheek Checker.

Dit kan gratis in onze Hypotheek Checker. Dit is een slimme online omgeving waarin jij een hypotheekberekening maakt op basis van jouw persoonlijke gegevens. Als resultaat zie jij bij welke geldverstrekker jij via ons de voordeligste hypotheek kunt afsluiten. We tonen onder andere de hypotheekrente en de maandlasten die je krijgt. Deze kun je direct vergelijken met het aanbod van alle 30 geldverstrekkers.

De studieschuld verlaagt je maximale hypotheek. Er is namelijk wettelijk vastgelegd dat we in de hypotheekberekening ervan uit moeten gaan dat jij 0,75% van de oorspronkelijke studieschuld maandelijks terugbetaalt. Dit zorgt ervoor dat de maximale hypotheek wordt berekend met een lager toetsinkomen.

Als jij jouw hypotheek afsluit met Nationale Hypotheek Garantie (NHG), krijg je rentekorting. In andere worden betaal je dan minder hypotheekrente. Een aantrekkelijk voordeel, maar let op. Om in aanmerking te komen voor NHG, moet je hypotheek onder de ‘kostengrens’ liggen. Dit maximum bedrag dat jij mag lenen met NHG verandert jaarlijks en ligt in 2018 op € 265.000 zonder energiebesparende maatregelen en € 280.900 met energiebesparende maatregelen.

Ga aan de slag met de Hypotheek Checker

Bereken je hypotheek

Deze stap is natuurlijk vrijblijvend