Gratis je hypotheek berekenen in 10 minuten

Ontdek jouw voordeligste hypotheek

Bereken jouw maximale hypotheek en bijbehorende maandlasten Ontvang een onafhankelijke vergelijking van 30 geldverstrekkers Sluit direct je hypotheek af, mét of zonder de hulp van een toegewijde adviseur.

Dit is helemaal gratis

Vergelijk hypotheken van 30 verschillende hypotheekaanbieders

Zo doe je de Hypotheek Checker

Je begint de zoektocht naar jouw hypotheek met het creëren van je persoonlijke omgeving. Hier vul jij jouw gegevens en die van je (potentiële) nieuwe woning in. Geen zorgen, dit is natuurlijk helemaal veilig.

De eerste stap in de Hypotheek Checker is het invullen van verschillende gegevens en wensen die je hebt. Wat is bijvoorbeeld je inkomen, wat voor huis koop je en hoe lang wil jij je hypotheekrente vast zetten? Zo kunnen wij een uitgebreide berekening maken.

Heb je alles ingevuld? Dan zie je precies hoeveel je maximaal mag lenen, wat jouw maandlasten worden als jij die woning koopt en hoeveel eigen geld je nodig hebt om dat te kunnen doen.

Op basis van jouw financieringsopzet vergelijken wij een compleet aanbod aan hypotheekaanbieders. Denk bijvoorbeeld aan Munt en bijBouwe, maar natuurlijk ook Rabobank, ABN Amro en jouw eigen bank. Zo zie je precies waar je het voordeligst uit bent. En kun je die hypotheek ook direct afsluiten als je dat wilt.

Start de Hypotheek Checker

Duidelijk antwoord op al jouw vragen

Wil je precies weten waar jouw maximale hypotheek op gebaseerd wordt? Die info en nog veel meer vind je in onze bibliotheek. In duidelijke taal, zodat je weet waar je aan toe bent.

Veelgestelde vragen

Om een uitgebreide persoonlijke berekening te kunnen maken hebben we een aantal gegevens van je nodig. Deze vul je online in, in een beveiligde omgeving. Om ervoor te zorgen dat jouw gegevens echt veilig zijn, is het nodig om je te registreren. Maar geen zorgen, je zit nergens aan vast, het kost niets en je kunt je account op ieder moment weer verwijderen.

Wij maken gebruik van een SSL-verbinding die je herkent aan het slotje in de adresregel van je webbrouwser. Wij delen alleen gegevens van groepen bezoekers met anderen. Alleen als jij daar persoonlijk toestemming voor geeft, sturen we jouw gegevens door naar de geldverstrekker waarbij jij je hypotheek wilt afsluiten.

Omdat de hoogte van jouw hypotheekrente afhankelijk is van schommelingen in de markt en jouw persoonlijke situatie, kunnen we dat helaas niet garanderen. Zo heb je soms te maken met een renteopslag of duurzaamheidsmaatregelen. Wat we je wel kunnen garanderen is dat jouw hypotheekadviseur altijd de beste deal voor jouw situatie regelt.

Ja, de uitgebreide berekening die je krijgt in de Hypotheek Checker kost je helemaal niets. Je betaalt pas als wij je hypotheek ook daadwerkelijk gaan regelen. En ook dan betaal je pas bij de notaris.

Ja, ook dat kan in de Hypotheek Checker. De hypotheek die voor jou het voordeligst uit de vergelijking rolt, kun je direct afsluiten. Mét of zonder advies van een hypotheekadviseur.

Klanten over ons

Daniel en Anouk

"We hebben gekeken naar een adviseur in de buurt, maar dat is vrij prijzig. Knab is een stuk voordeliger."

Daniel & Anoek
Gerke en Maxine

"We zochten een partij die efficiënt kon adviseren voor een fatsoenlijk tarief, Knab paste daar goed bij."

Gerke & Maxine

Independer Knab

beveelt Knab aan

Liever snel je maximale hypotheek berekenen?

Als je eigenlijk nog helemaal niet weet in welke prijsklasse jij kunt zoeken naar een nieuw huis, dan is het handig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je maakt die berekening binnen 2 minuten door een aantal gegevens over je inkomen in te vullen. Maar let op: het bedrag dat je kunt lenen is uiteindelijk ook afhankelijk van het huis dat je koopt.